Jakten

Jakte i Eastern Cape

Svært få land kan by på så varierte og spennende jaktmuligheter som Sør-Afrika. Antallet jaktbare arter, variasjonen i terrenget og de ulike jaktformene tilfredsstiller selv den mest krevende og erfarne jeger. Åpne savanner, sletter, fjellområder samt områder med tett vegetasjon, byr på ulike utfordringer. Arealene er enorme og varierte slik at jakten lett kan tilpasses den enkelte jegers ferdighet, kondisjon og krav til vanskelighetsgrad.

Hver enkelt jaktdag bød på nye opplevelser. Det spesielle med denne typen jakt, er at det skjer noe hele tiden. Når jaktdagen var over var det nye inntrykk og opplevelser som skulle fordøyes. Ingen dager var like, og ingen dager var kjedelige!

For den helt uerfarne jegeren er dette en trygg og sikker mulighet til å oppleve en spennende og utfordrende jakt under tilsyn av profesjonelle jegere. Sikkerhet, riktige arter, størrelse på byttet og avstand er viktige faktorer guiden min kunne avgjøre for meg dersom jeg var usikker. Jakt- og skytepress er bannlyst hos KMG! Dersom forholdene er riktige er det jeg, og jeg alene, som tar avgjørelsen om å løsne skudd.

Troféjakt er den vanligste jaktformen. Troféjakt innebærer at man jakter på representative dyr som måles etter en klassifisering satt av S.C.I. (Safari Club International). Lengde og tykkelse på horn er kriteriene for fastsettelse av poeng og medaljevalør.
Avskytningsjakt er avskytning av hunndyr, gamle hanndyr eller dyr som av andre grunner bør avlives. Denne jakten er en del av viltforvaltningen og er på enkelte steder og i perioder viktig for en bærekraftig og sunn viltstamme.

Jaktområde jeg jaktet i ligger i Sør-Afrikas Eastern Cape. Det tok en og en halv time med bil fra Port Elisabeth og 20 minutter fra Grahamstown. Området er stort og inkluderer variert terreng med fjellområder, åpne sletter og bush. Et variert planteliv med ulike biotoper gjør området til et eldorado for de fleste antilopearter. Gode veiforbindelser gjør nesten hele området tilgjengelig for jakt. Dette er altså et jaktområde som gir deg unike utfordringer og spenning.

Guidene var profesjonelle, og har jaktet i disse områdene siden barndommen. Lokalkunnskapen deres er uten tvil selve nøkkelen til en effektiv og god jakt. Videre setter de sin ære i at du som gjest skal oppleve en suveren jakttur som er tilpasset ditt tempo og dine ønsker. Og de anstrenger seg selvsagt for at jaktturen din skal bli optimal på alle områder.


Jeg la meg med et smil om munnen hver kveld!

Dåhjort i SA